2 nagyobb padlizsán
fél fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz
só
bors
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mikor pedig egészen kihűlt, akkor hozzákevertem a majonézt is.
Egy napig kell hagyni érni és mégfinomabb lesz. Kenyérre kenve tálaljuk.
A palacsintához a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, burgonyomón áttörjük, kihűtjük. A tojásokat felverjük, belekeverjük a krumplit, a sót, majd adagolva hozzáadjuk a tejet és a szód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, golyókat formálunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKonzerv gombát használtam, de lehet frissből is:) kb 1 órára beáztattam vízbe a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát olajon pároltam, majd az egészet leturmixoltam a gombával, fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű