55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg sajt - trappista (reszelt)
25 dkg zsír - sertés
2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojásfehérje
15 dkg sajt - trappista (reszelt)
3 csapott evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
2
Összegyúrom.
3
2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát.
4
Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak.
5
Derelyevágóval feldarabolom a tésztát egyforma nagyságú rudakká.
t
6
Lekenem tojásfehérjével a tésztát és megszórom sajttal és köménymaggal.
7
Sütőpapíros lemezre teszem a rudakat. Ebből a mennyiségből 4 nagy gáztepsi lesz.
8
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütöm.
t
Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 220 fokra. Önts mindent egy nagy tálba és keverd össze. Majd borítsd ki a lisztezett deszkára és dolgozd össze. Én kiliszteztem a kenyérsütő fazekam. belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű