3 kg. cékla
10 dkg. tormagyökér
2 l. víz
3 dkg. só
20 dkg. cukor
1 tk. kömény
2 dl 10%-os
1 g. borkősav
A céklákat bő vízben puhára főzöm, majd forrón megpucolom és felszeletelem.
Amíg megfő a cékla, elkészítem az ecetes levet.
A 2 liter vízhez cukrot és ecetet keverek valamint a sót és őrölt köménymagot. Ezeket összekeverem.
Az ecetes lébe beleteszem a felkarikázott céklát és teszek még mellé vékony csíkokra vágott tormát is. Legalább 3 órát állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek, de a legjobb egy nappal korábban megcsinálni. Az ecetes cékla 2-3 napig tartható el hűtőben. A fent leírt adag 1 db. 5 l- es üvegre elég.
Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felöntő levet a következő szerint készítsd el: 1 liter felforralt vizet hűts vissza szobahőmérsékletűre, és adj hozzá 1 csapott evőkanál (kb. 2 dkg) sót. 2. Az uborkát jó a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű