200 g liszt, 1-1,5 dl tej vagy víz, 1 tojás, só, borsból sűrű palacsintatészta
A raguhoz: 1 fej baconkockákon dinsztelt hagyma, hozzá fél fej kel apróra vágva, előfőzve, egy mk darált fokhagyma, petrezselyemzöld.
Ragut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. Ha kész, tetejére reszelt sajt ízlés szerint.
Légkeverésen180 fokon 30-35
gnocchi elkészítése A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel kb. egy cm-es kockákra a tokaszalonnát. Ha nem kapsz ilyet, tulajdonképpen bármilyen húsos szalonna jó hozzá, de az olaszok általában tokaszalonnából (“guanciale”) vagy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSemmi ördöngösség nincs benne, mindent összekeversz, majd gyúrsz egymással. Birkózzatok egymással néhány percig (4-5 perc), s ha már nem ragad a kezedhez a tészta, pakold vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű