menu

Családireceptkönyv.hu

Pálffy rostélyos


Írta:

Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marha magashátszín
2 dkg fűszerpaprika
10 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg karalábé
20 dkg zöldborsó
2 és fél dkg liszt
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 dkg só
1 csokor petrezselyemzöld
¼ dl tejföl
ízlés szerint bors

Elkészítés:


A magas hátszínből (rostélyos) személyenként 1-1 egyenlő szeletet vágunk, erőteljesen kiverjük, megsózzuk és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba lerakjuk. A felhevített zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd fűszerpaprikával gazdagon meghintjük, a borral és egy kevés vízzel feleresztjük. Miután felforrt, borssal, sóval ízesítjük és a rostélyos szeletekre öntjük, majd az egészet fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A sárgarépából és a karalábéból mogyorónyi darabokat formázunk és külön-külön félig puhára pároljuk. Ha kész, a zsírjára lesült rostélyos szeletekre tesszük, kevés vizet öntünk alá és együtt készre pároljuk. Végül hozzáadjuk a külön megfőzött zöldborsót, utána ízesítjük és átforraljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és újból összeforraljuk.
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Spätzle mit Rinderfiletstreifen und Gemüse
Spätzle mit Rinderfiletstreifen und Gemüse

Für die Spätzle die Eier, das Salz, Muskat und Mineralwasser miteinander verrühren. Mehl dazugeben und so lange mit einem Kochlöffel mit Loch schlagen, bis der Teig Blasen wirft. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Marhapörkölt
Comb - Marhapörkölt

1. A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. 2. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával, s azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vörösboros marhapöri
Vörösboros marhapöri

A húst kis kockákra vágom. A hagymát, paprikát, a füstölt szalonnát apróra kockázom. A paradicsomot megpróbálom meghámozni. Nem mindig sikerül, tehát azt is apróra darabolom. A sza...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tatár beefsteak magyarosan
Avatar Borbély László Kedvelnék
Tatár beefsteak magyarosan

A bélszínt kétszer ledaráltatjuk a hentessel. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. Szobahőmérsékleten, vajjal, pirítóssal és ízlés szerinti friss zöldségekkel kí...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk