levesben főtt 2 pulykacomb,
a hagymás raguhoz: 4-5 vöröshagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, majoránna, 1-2 evőkanál olaj,
a káposztához: 1 kg fehér káposzta, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 15 dkg kimagozott aszalt szilva, 1 evőkanál ecet
A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a főszerekkel és az olajjal összekeverjük, a húsra szórjuk. Sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a hagyma meg nem puhul (kb. 30 perc - ez alatt a hús is kissé megpirul.) A káposztát a
hagyományos párolt káposztához hasonlóan készítjük el, de a kimagozott aszalt szilvát már az elején hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára.
Tálaláskor a húst a hagymás raguval leöntjük, a szilvás káposztát mellé halmozzuk.
Petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idı: 1 óra 10 perc
Energiatartalom: 3921 kJ/ 938 kcal
Italajánlat: rozé
Nem füstölt, viszont egy nagyon finom, hajszálvékonyra szeletelhető, sóban pácolt húst kapunk, amit úgy fűszerezünk ahogy éppen kedvünk tartja és pár nap alatt mar ehető. Megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tepsit kikenünk libazsírral, majd beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagymagerezdeket, a csíkokra vágott bacont és a vastag karikára szeletelt sárg...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. 2. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk. A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershir...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű