5 nagyobb szelet hús, 25 d gomba, 8 d zsír, 5 d vaj, 8 d liszt, 2 dl tej, fél dl tejszín, 2 tojássárgája, só, bors, reszelt sajt, morzsa
Az elkészített borjúbordákat megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró zsírban szép pirosra sütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított gombát vé¬kony szeletekre vágjuk, kevés vajban megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük 2 dl forró tejjel, jól elkeverjük, felforraljuk, hozzákeverjük a gombát, végül tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrűre beforraljuk, utána ízesítjük, s a bordák tetejére kenjük. Reszelt sajttal, kevés morzsával beszórjuk, olvasztott vajjal meglocsolva forró sütőben megpirítjuk. Tálaláskor kerek tálra körbe rakjuk, a közepére vajas zöldborsót halmozunk. Kevés pecsenyelével körülöntjük.
Minden hozzávalót összekeverni, legalább fél órán át állni hagyni, hogy a hús magába szívjon mindent. Jénaiban mehet a sütőbe fedő alatt 15 percre, amíg levet ereszt, utána fedő né...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockákra vágjuk és bepácoljuk. A bunda hozzávalóit összekeverjük. Ebbe forgatjuk a húst, majd forró, bő olajban kisütjük. A szirup alapanyagait is összekeverjük, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes