4 személyre: (1 rúdhoz) 30 dkg trappista sajt 25 dkg gépsonka
Töltelék: 4 db tojás 10 dkg margarin evőkanálnyi mustár 1 kis fej vöröshagyma (zöldhagyma is jó) petrezselyemzöld (lestyán, zellerlevél, aki szereti) só, vegeta, fehér bors ízlés szerint
Először elkészítjük a tölteléket. A megfőzött 4 db tojást ledaráljuk (fokhagymanyomón átpasszírozzuk), majd 10 dkg margarinnal és mustárral habosra keverjük. Hozzá- adjuk az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és ízlés szerint a fűszereket.
A 30 dkg sajtot egészben forrásban lévő vízbe tesszük, és fedővel leborítjuk (a gázt elzárjuk). 18-19 percig állni hagyjuk. Utána szűrőlapáttal kivesszük, alufólián kinyújtjuk téglalap alakúra. Betakarjuk felvágottal, rákenjük a tölteléket. Hosszában felgöngyöljük, alufóliával együtt a hűtőbe tesszük. Tálaláskor meleg vizes késsel felszeleteljük, és paradicsommal, zöldpaprikával díszítjük.
A céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva. Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAburgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és a krumplikat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter cukr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat befűszerezem sóval, borssal és olívaolajjal. Egy tepsibe leterítem a kenyereket, ráfektetem a csirkecombokat, majd előmelegített sütőben megsütöm (erre azért van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel, és lefedve hagyjuk állni 30 percet, majd vegyük le róla a fedőt és hagyjuk kihűlni. A cukkinit az olívaolajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű