0.5 kg sertés lapocka
15 dkg erdei gomba
40-50 dkg karfiol
5 dkg zeller
15 dkg fehérrépa
20 dkg sárgarépa
2-3 szál zeller zöld
2-3 szál petrezselyem zöld
3 db tojás sárgája
Fél citrom leve
1 db vöröshagyma
3-4 evőkanál étolaj
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál só
1 evőkanál bors
Felaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezeket is lepirítjuk, hozzátesszük a kolbászt és a gombát. Mindent jól átkeverünk,beletesszük a zöldség zöldeket,megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Fedő alatt felforraljuk,majd még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
Közben a 3 tojás sárgába beleöntjük a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből kimerünk 1-2 merőkanál forró levet és ezzel még keverjük, majd óvatosan, kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre forraljuk.
A babot előző este beáztatjuk. Bő vízben feltesszük főni, 2-3 babérlevéllel. Amikor félig puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk 1 apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott burgonyát ,zellert és sertésszüzet felöntjük a víz- füstölt hús lé keverékkel. Jöhetnek a fűszerek és zúzott fokhagyma. Ha már megpuhult a zöldség, jöhet a "habarás"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felhevítjük egy mély serpenyőben. A fokhagymát és a gyömbért vékonyra szeleteljük és a felhevített olajon megpirítjuk. A sertésszüzet vékonyra szeleteljük és a fagyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaposztat megtisztitom, es kockakra vagom. A hagymat aprora vagdalom. A sárgarépát is felszeletelem. A hagymat keves olajon uvegesre parolom, hozzaadom a sárgarépát, ezzel is...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes