menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér csokis ricottás sajttorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


18 cm átmérőjű tortaformához:

• 15 dkg keksz (pl. Zabfalatok)
• 8 dkg vaj
• 50 dkg ricotta
• 20 dkg fehér csokoládé
• 2 dl tejszín
• 4 darab lapzselatin
• cukor ízlés szerint (kb. 4 evőkanál)

A díszítéshez:
• 10 dkg fehér csokoládé
• 1 darab gránátalma magjai

Elkészítés:


A kekszet törjük össze morzsa állagúra. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el a kekszmorzsával. A „tésztát” lapogassuk bele egy kapcsos tortaformába, és tegyük hűtőbe.
Törjük kockára a fehér csokoládét. A tejszínt forraljuk fel, egyenként keverjük el benne a zselatinlapokat, majd adjuk hozzá a fehér csokoládét, és folyamatosan kevergessük, míg elolvad. Ha sima a krém, keverjük el a ricottával, és adjuk hozzá a cukrot. Kenjük a krémet a megszilárdult kekszalapra, és hűtsük minimum 4-5 órán át. Késsel válasszuk le a krémet a tortaformáról, mielőtt szétnyitjuk.
A díszítéshez készítsünk csokoládéforgácsot: a csokoládét fordítsuk sima felével felfelé, támasszuk meg, hogy ne csúszkáljon. Egy széles, vékony pengéjű kést 45 fokban tartva, toló mozdulattal szeljünk le vékony szeleteket a felszínéről. Szórjuk a forgácsokat a tortára, majd szedjük ki a félbevágott gránátalma magjait, és azokat is hintsük rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Villámgyors almás süti
Villámgyors almás süti

-A tojásokat robottal verjük fel, keverjük hozzá a cukrot + vaníliás cukrot és verjük tovább. --A lisztet összekeverjük a sütőporral + őrölt fahéjjal ,csipet sóval és öntsük h...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyors almatorta
Gyors almatorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Meggyes kifli
Meggyes kifli

Ha friss meggyből készítjük, akkor a meggyet magozás után leszórjuk a cukorral és 1 órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, a levet kiegészítjük vízzel 4 dl-re. Felforraljuk és a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CSÁSZÁRMORZSA
CSÁSZÁRMORZSA

A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát és a citromhéjat habverővel összekeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon (de akár egy éjszakán át is...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk