• 40 dkg liszt
• 4 evőkanál olaj
• 2,5 dkg élesztő
• 1 dl víz
• só
Az élesztőt a langyos vízbe morzsold bele.
Gyúrd össze a liszttel, az olajjal és ízlésed szerint sóval.
Fél órát pihentesd meleg helyen, és lisztezett deszkán nyújtsd ki a tepsi méretére.
Szórd meg valamilyen feltéttel, sajttal, és süsd meg.
Elkészítés Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.Kiveszünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó, ha beolajozod vagy vajazod a bögre belsejét, hogy ne égjen oda a fincsi banánkenyérke. 3 evőkanál lisztet keverj el 2 evőkanál barna cukorral és 1 evőkanál fehér cukorral, sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret összetörjük villával, vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk az édesítőszerrel felforralt vizet, miután kissé kihűlt. Jól összekeverjük a citromhéjjal. Fagyasztóba tesszük. Hagyj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű