- 60 dkg padlizsán
- 60 dkg darált hús
- 30 dkg sajt (többféle sajtból a legjobb)
- 7 dl 100%-os paradicsomlé
- 8 ek olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kis csokor bazsalikom
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
1. Mosd meg a padlizsánt és szeleteld fel ujjnyi karikákra, sózd meg és hagyd állni fél órát.
2. Dinszteld meg kevés olajon a felaprított hagymát, öntsd hozzá a paradicsomlevet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd keverd hozzá a felaprított petrezselymet is.
3. A répát vágd apró kockákra, a hússal együtt keverd a paradicsomos masszához, és végül párold puhára.
4. A padlizsánokat nyomkodd ki, és az olajon kicsit pirítsd meg.
5. Egy kivajazott tűzálló tálba tedd bele a padlizsán negyedét, és simítsd rá a húsos massza harmadát. Szórd meg a reszelt sajt harmadával, és egészen addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
6. A tetejére kerülő padlizsánt szórd meg zsemlemorzsával, tedd rá a maradék sajtot, és előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
Gyors, finom és laktató.
A sertéskarajt felszeleteljük (én picit átklopfoltam, mert így hamarabb megsül, és omlósabb lesz a husi). Megsózzuk, és jól beborsozzuk őket. Felforrósított olajban köz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt ( nem lapos evőkanál, hanem úgy rendesen mehet bele), a tojásokkal, liszttel, a sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy szufléformát vajjal alaposan kikentem. A kolbászt felaprítottam, és elosztottam a formák alján. Minden formába 1-1 tojást ütöttem, majd 2-2 kanál tejszínt tettem rá, végül ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat turmixgéppel kikeverjük. Egy felmelegített, nagyobb nagyobb méretű palacsintasütőbe teszünk egy tk. Kókuszzsírt , majd ha felmelegedett erre ráöntjük az összes tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű