• 50 dkg túró
• 30 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 15 dkg vaj
• 5 dl tej
• 4 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• fél csomag sütőpor
A lisztet szórd egy tálba, és add hozzá a cukrot és a sütőport. A vajat felezd meg, és az egyik felével kend ki a tepsit.
Öntsd bele a lisztes keverék felét, a tetejére szórd rá a villával áttört túrót, illetve a három csomag vaníliás cukrot. Hintsd rá a lisztes egyveleg maradékát, és végül a vaj másik felét is morzsold rá.
A tojásokat a megmaradt vaníliás cukorral keverd habosra, vegyítsd össze a tejjel, és az egész masszát locsold a sütemény tetejére. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és addig süsd a túróst, amíg a teteje picit megpirul.
MINDENFÉLE MINDENFÉLE
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán 4 lapot sütünk (világosra kell sütni) Krém: 2 tojássárgáját, 5 evőkanál liszttel és fokozatosan hozzá adot...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesTészta: 60 dkg lisztet 10 dkg zsírt, 15 dkg cukrot, 1 csomag sütőport, 1 dl tejfölt, 2 tojást és 2 evőkanál vizet összedolgozunk. 6 cipót készítünk belőle, tepsi alakúra nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű