menu

Családireceptkönyv.hu

Indiai lepénykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
3,5 dl natúr joghurt
3 dkg vaj

7 g szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss

Elkészítés:


Keverjük össze a ozzávalókat.
Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk.
Minimum 1 órát kelesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani és nagy lángon, serpenyőben, zsiradék nélkül kell sütni. Kb 1 perc/lepény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Házi kenyér
Házi kenyér

Bedagasztom, 20 percenként átgyúrtam 2x. Megformázom, majd kelesztem még kb 25 percig amíg a sütő felmelegszik 230 fokra. Bevágom és lepermetezem vízzel. Kacsasütőben sütöttem f...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dia Kenyér teljes kiőrlésű
Dia Kenyér teljes kiőrlésű

Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi naan (lepény)kenyér
Házi naan (lepény)kenyér

Az alapanyagokat összedolgozom, majd letakarva hagyjuk kicsit kelni. Egyforma gombócokra szedem és finoman lisztes deszkán vékony lapokat nyújtok belőle. Forró, száraz serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk