Kekszalap:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg puha vaj
- 2 ek nutella
- 3 ek pirított összetört törkmogyoró
Krémhez:
- 500 g sajtkrém vagy mascarpone
- 40 dkg nutella
- 3 dl hideg, magas zsírtartalmú tejszín
- 10dkg porcukor
Tetejére:
5 dkg pirított tört törökmogyoró
A mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 ek nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy torta formába. (legjobb a csatos torta forma) A kekszes alapot hűtőbe tesszük míg elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet/mascarponét, a cukrot és a nutellát robotgéppel alaposan elkeverjük. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
A sajtkrém elkészítésével kezdjük, jó ha van ideje megdermedni :) Ez nem más, mint az általam készített cukkini krémsajt amit ebben az esetben tényleg csak csipet só kerül és nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA ..piskótát készítünk. pudingot megfőzzük a kikevert krémmel összevegyítjük a tortát felszeljük megkenjük a krémmel díszítjük .
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált kekszet összekeverem az olvasztott margarinnal, és a tortaformába rakom. Hütőbe teszem kihűlni. Amíg hűl a tortaalap kikeverem a krémet. A mascarponét, a porcukort, a 3 n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk: A 6 tojás sárgáját felverjük a 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval, v cukorral és a 4 ek cukorral. 1 tálba te...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes