1 kg liszt, 2 tojás, 250 g margarin, só, 30 dkg reszelt sajt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez és egy kis sajt a tetejére
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt sajtot. Jól kidolgozzuk majd 1 órát kelni hagyjuk.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára tesszük, ujjnyira kinyújtjuk és kiszaggatjuk, lekenjük tojással és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.
A piskóta elkészítése: 10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Kókuszos sütik > Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Cseresznyés-kókuszos kevert Beküldve: 2014.06.11. Kategó...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a vaníliás cukorral és a sütőporral. 2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor felével. 3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű