1 közepes vöröshagyma
15-20 db nagyobb krumpli
5 db virsli
só
bors
pirospaprika
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem, majd pirospaprikázom. A megtisztított és kockára vágott krumplit hozzáadom, és jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a krumplit épp ellepje. Ízlés szerint fűszerezem, és hagyom felforrni. Ha felforrt, kicsire teszem, és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ha megpuhult, beleteszem a felkarikázott virslit, és nagy lángon kevergetem, míg besűrűsödik.
A krumplit sózott, forró vízben, héjában megfőzöm (kb. 20 perc). 5 db tojást keményre főzök (forrástól számítva 10 perc), hideg vízbe teszem. A kolbászról lehúzom a bőrét, és kari...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes1 réteg leveles tészta 6 db. tojás ⅓ bögre tej 1–1/2 teáskanál darált fokhagyma ½ teáskanál őrölt fekete bors ¼ teáskanál só ½ bögre reszelt sajt, sajtból többfélét is haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű