5 tojás
5 ek liszt
5 ek porcukor
fél csomag sütőpor
1 üveg Extra Jam (lekvár)
fél tábla ét bevonó
1 ek olaj
Az öt tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verjük, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, a felvert habot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van, papírostól egy nedves konyharuhára téve feltekerjük. Egy kicsit úgy hagyjuk, majd levesszük róla a konyharuhát és a sütőpapírt, és a piskótát megkenjük a lekvárral. Visszatekerjük.
Tetejére felolvasztjuk a fél tábla ét csokit 1 ek olajjal, és rákenjük. Kis időre tegyük a hűtőbe, majd lehet szeletelni
a vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingot megfőzöm a tejjel és a 4 evőkanálnyi cukorral. Hagyom kihűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra. Lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm) nyújtom a leveles tésztát. Kábé 7-8 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű