menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis piskótarolád


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 egész Tesco Finest friss tojás (tészta)
12 dkg cukor (tészta)
2 kanál kakaópor (tészta)
4 kanál átszitált liszt (tészta)
4 kanál kakaó
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra.
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, habbá verjük a tojásfehérjéket.
Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyekhez apránként hozzáadjuk a cukor felét, és tovább verjük, míg kemény és fényes nem lesz.
A tojássárgát 5 perc alatt összehabosítjuk, a maradék cukorral és a kakaóporral.
A kakaós-tojássárgás habba, fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
A masszát, széles pengéjű késsel, egyenletesen szétkenjük a sütőlemezen.
A piskótát 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék kakaót kikeverjük vajjal és porcukorral.
A megsült tésztát még melegen átemeljük, egy enyhén nyirkos konyharuhára.
Ezután szétkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabb oldalánál indítva, szorosan felcsavarjuk.
Kívül is bevonhatjuk a krémmel.

Csokis piskótarolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Vanilíakrémmel töltött muffin
Vanilíakrémmel töltött muffin

A pudingot megfőzzük és hűlni hagyjuk / én előző este megfőztem és hidegre tettem /. A vajat a cukorral kikeverjük, utánna egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A liszttel elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas fagylalt
Fahéjas fagylalt

A tejet, tejszínt, cukrot, sót és a fahéj darabokat egy lábasba tettem, forrpontig melegítettem, majd a tűzről lehúzva, letakarva állni hagytam. Egy-másfél óra elteltével kihalá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóri
Csokoládés piskóta málnalekvárral töltve
Csokoládés piskóta málnalekvárral töltve

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat is, végül beleszitáljuk a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Epres-citromos csoda
Epres-citromos csoda

1.DOBD ÖSSZE A SZÁRAZ HOZZÁVALÓKAT Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, porcukor, hideg vaj kockák). Morzsoljuk szét a kezünkkel a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk