menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés lapocka
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
1 ek. sűrített paradicsom

őrölt bors
3 szál zeller levél aprítva

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát.

Egy kicsit üvegesre pároljuk, ezután rátesszük a húst, a fűszereket, paradicsompürét, a fehér bort is. 1-2 dl vizet öntünk rá ás fedő alatt puhára főzzük.

Az elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen sütés közben. A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk. Tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, ki mit szeret.

Erdélyi sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szűz - Csabai titok
Szűz - Csabai titok

1. A csíkokra vágott húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk. 2. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes mustáros ragu
Tejszínes mustáros ragu

elkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos sertéskaraj
Sajtos sertéskaraj

A húst sóval, borssal ízesítjük. A vajat felolvasztjuk, felforrósítjuk és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket tűzálló edénybe, egymás mellé fektetjük. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Töltött paprika Kati mama módra
Töltött paprika Kati mama módra

- Összekeverem a darált húst a rizzsel és a fűszerekkel - Megtöltöm vele a kicsumázott paprikákat. Nem kell nagyon tele tölteni, mert nőni fog a rizs - Lábosba rakom és annyi viz...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk