7 db sárgarépa
4 db petrezselyem gyökér
1 db karalábé
1 db zellergumó
1 db vöröshagyma
1 db lila hagyma
1 db póréhagyma
1,5 fej fokhagyma
3 db vastag húsú, színes tvpaprika
20 dkg húsos paradicsom
1 csokor metélő,- és 1 csokor sima petrezselyem zöld
1 csokor zellerzöld
4-5 szál lestyán
5 nagyobb ek himalaya kristálysó
3 tk “le gusto” curry (Aldiban kapható)
1 dl étolaj
üvegek + fedelek
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük.
Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a húsdarálónak erőlködnie, nem mellesleg jobban keverednek az alapanyagok)
Ezután a húsdaráló apró lyukú tárcsáján a zöldekkel együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a himalaya sót és a curry-t és alaposan elkeverjük. Kb. 12-15 perc múlva egy kevéske levet fog engedni.
Ahhoz, hogy kiváló ételízesítőt kapjunk, a bekevert zöldségeket ismét átdaráljuk!
Az így elkészített ízesítő masszát üvegekbe töltjük, evőkanállal kissé lelapítjuk és egy kevéske étolajat öntünk rá.
A fedelekkel szorosan lezárjuk az üvegeket és száraz,- hűvös helyen tárolva hónapokig eláll!
Ez az ízesítő, nagyszerű adalék és egyéb nem kívánatos “E”-mentes házi, vitamindús készítmény!
Az adott hozzávalókból 9 db. kisebb (a képen látható) üvegre valót sikerült összehoznom.
1. Melegítsd az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. 2. Pirítsd a hagymát és a fokhagymát kb. 5 percig. 3. Keverd hozzá a bort, a cukrot, a bazsalikomot, a pirospaprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomot, hagymát, almát és a paprikát főzzük 1 órát és összemixeljük, majd a maradék hozzávalót hozzá adjuk és fözzük még 10 percet. Üvegekbe tőltjük és 20 percet dunsztoljuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézEzeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat. A kápia paprikát – kics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű