1 dkg só
75 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
4 dkg vaníliás cukor
10 dkg langyos, olvasztott vaj
6 tojássárgája
5,5 dl tej
3 cl rum
A sütéshez:
5 dl étolaj
Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, rumot, liszteket és jól kidolgozzuk.
Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Utána lisztezett deszkára borítjuk, jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.
Egy lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra.
A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk
A száraz hozzávalókat összekeverem, kimérem a vizet, majd az olajat és az ecetet is, amit elkeverek. A vizet hozzáadom a száraz hozzávalókhoz, majd az ecetes olajat is, de abból ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalisztet és a kukoricalisztből 10 dkg-o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból palacsinta tésztát készítünk. 1 órát állni hagyjuk, és a tésztába 1 dl olajat keverünk. A palacsintákat kisütjük teflon palacsintasütőben. A palacsintákat tálra rét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgát habosra keverjük, Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt brownie formába nyomkodjuk. Nagyon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű