A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl
1 ek ecet
csipet só
Krémhez:
4 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1,2 l víz
1/2 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
A mázhoz:
1/2 tk nescafé
5 ek tej
20 dkg cukor
7 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágunk ki a megsült tésztából.
A pudingporokat a cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.
Az alsó lap köré egy kartonból vágtam keretet, melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele a krémet.
A másik lapot bevontam mázzal, majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a nescafét atejben feloldjuk és a cukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és margarint keverünk hozzá.
A habtejszínt keményre felverjük, majd a krémre simítjuk, a habrózsákhoz, a torta körbevonásához hagyunk belőle.
A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral (kb. 1 órát ) habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből lágy habot verünk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A lisztet hozzászitáljuk, a darált mákot beleszórjuk a tojásfehérje habb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű