ízlés szerint só
3 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
szükség szerint olaj
ízlés szerint bors
50 dkg gomba
ízlés szerint petrezselyemzöld
7 dl húsleves
A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felaprítjuk.
Olajon megpirítjuk, a vöröshagymát és a gombát, fűszerezzük, majd a levest ráöntjük. Amikor megpuhult a gomba, botmixerrel leturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük.
Húsgombóc: A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával. A hagymát reszeljük le a fokhagymával együtt, és adjuk a darált húshoz. A húsos ke...
Elkészítési idő: 25-40 perc Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felkarikázott pórét a vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit és a mirelit zöldborsót. Sóval, borssal ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel és a tejszínn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű