1 kis doboz tejföl
ízlés szerint porcukor
0,5 dl olaj
2 csomag réteslap
szükség szerint búzadara
Az egy csomag réteslapot kettévesszük, hogy négy lap legyen és tepsi méretűre vágjuk, majd megkenjük olajjal.
A tejfölt összekeverjük az olajjal és elkezdjük megkenni a réteslapokat.
A tölteléket, amit már előre elkészítettünk, egy rúd formában belerakjuk és a tészta két végét ráhajtjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe rakjuk és szintén megkenjük a tejfölös olajjal, majd ezeket a műveleteket megismételjük minden tekercsnél.
Ha mind a négy rúd elkészült, előmelegített sütőben megsütjük aranysárgára és porcukorral meghintve tálaljuk.
lisztet leszitálni, elkeverni benne a sót, cukrot, sikért. Lábasban meglangyosítani a tejet amiből egy bögrébe kiönteni, kb.1,5-2 dl. ebbe tesszük az elmorzsolt élesztőt, + 1 ek c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta. 2. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A fél barackokat a cukorral behintett tepsibe fektetjük, erre a piskóta tésztát rásimítjuk és megszokott módon sütjük arany barnára. 2. Kifordítva a tepsiből a tetejét még f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy méretű tepsit (nem a gáztepsi!) kibélelünk szilikonos sütőlappal a vékonyra felszeletelet almát rárendezzük megszórjuk vaníliával, fűszerekkel. Erre kerül a tészta: A sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű