menu

Családireceptkönyv.hu

Habos-tejes turmix


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl hideg tejszín
4 dl hideg tej
4 evőkanál citromlé
40 dkg eper
szükség szerint meggy
4 evőkanál méz

Elkészítés:


Az epret megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet és a mézet, végül összeturmixoljuk őket. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta és a tetejét meggyel díszítjük.
Egy-egy jégkockát teszünk az italba, a tetejére tejszínhabot, valamint meggyet teszünk és szívószállal már fogyaszthatjuk is.

Habos-tejes turmix

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amoretto
Amoretto

Durvára őröljük a mandulát. A cukrot a vízzel felfőzzük, beletesszük a mandulát és közepes lángon, lefedve, közben kevergetve felfőzzük. A meleg mandulás folyadékot összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar bodzaszörp
bodzaszörp

Tegyünk fel forrni 5 l vizet, amelybe keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 l vizet. (A cukor megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 lapacho tea
lapacho tea

A legegyszerűbb módszer, ha egy liter forrásban lévő vízbe két teáskanál fakérget teszünk, majd lassú tűzön 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lángról, és 20-30 percig pihentet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Cherry-brandy
Cherry-brandy

A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk. A magokat morzsában összetörjük, és a gyümölcslevével meg húsával együt széles szájú befőtes üvegbe töltjük.Cukorból kevés vízzel szörpöt föz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk