Pörkölthöz:
• 1 kg harcsa
• 15 dkg szalonna
• 40 dkg hagyma
• őrölt paprika
• 2 zöldpaprika
• 2 paradicsom
• só
• bors
• 4 gerezd fokhagyma
Galuskához:
• 3 db tojás
• 10 dkg juhtúró
• 1 evőkanál só
• fél csokor kapor
• 30 dkg liszt
• 1 evőkanál vaj
A harcsafilét sóval bedörzsöljük és félretesszük.
A szalonnát körömnyi darabokra vágjuk, kisültjük, a kisült szalonnát kiszedjük.
A megpucolt vöröshagymát finomra vágjuk és a szalonnazsíron megfonnyasztjuk. A tűzről
leemelve a pirospaprikával behintjük, és azonnal, nehogy megégjen, 5 deci vízzel fölöntjük.
A kicsumázott és apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot és fokhagymát beleszórjuk.
Közepesen erős tűz fölött 20-30 percig főzzük.
A besózott harcsát belerakjuk és 10-15 percig főzzük és már kész is. Ha kell, utána fűszerezzük.
A felvert tojásokhoz krumplinyomón áttörjük a juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, és vajon átforrósítjuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. (Kb. 15-20 perc) A vöröshagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tonhalat, sót, borsot és felöntjük a főzőtejszínnel. (K...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA filézett halat sózzuk ,hagyjuk állni majd a felesleges vizet felitassuk róla majd csikózva felvágjuk.A panír hozzávalóit tálba rakom összekeverem,a halakat jól megforgatjuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLazac: 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frisse...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes