menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapörkölt juhtúrós, kapros galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pörkölthöz:

• 1 kg harcsa
• 15 dkg szalonna
• 40 dkg hagyma
• őrölt paprika
• 2 zöldpaprika
• 2 paradicsom
• só
• bors
• 4 gerezd fokhagyma

Galuskához:

• 3 db tojás
• 10 dkg juhtúró
• 1 evőkanál só
• fél csokor kapor
• 30 dkg liszt
• 1 evőkanál vaj

Elkészítés:


A harcsafilét sóval bedörzsöljük és félretesszük.
A szalonnát körömnyi darabokra vágjuk, kisültjük, a kisült szalonnát kiszedjük.
A megpucolt vöröshagymát finomra vágjuk és a szalonnazsíron megfonnyasztjuk. A tűzről
leemelve a pirospaprikával behintjük, és azonnal, nehogy megégjen, 5 deci vízzel fölöntjük.
A kicsumázott és apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot és fokhagymát beleszórjuk.
Közepesen erős tűz fölött 20-30 percig főzzük.
A besózott harcsát belerakjuk és 10-15 percig főzzük és már kész is. Ha kell, utána fűszerezzük.
A felvert tojásokhoz krumplinyomón áttörjük a juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, és vajon átforrósítjuk.

Harcsapörkölt juhtúrós, kapros galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tonhalas rakott tészta
Tonhalas rakott tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. (Kb. 15-20 perc) A vöröshagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tonhalat, sót, borsot és felöntjük a főzőtejszínnel. (K...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Haltepertő
Haltepertő

A filézett halat sózzuk ,hagyjuk állni majd a felesleges vizet felitassuk róla majd csikózva felvágjuk.A panír hozzávalóit tálba rakom összekeverem,a halakat jól megforgatjuk benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazac finn módra rukkolasalátával
Lazac finn módra rukkolasalátával

Lazac: 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frisse...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk