2 dl víz
5 db tojás
a tetejére porcukor
0.5 l (Hulala, vagy cukrászhab) tejszínhab
10 dkg zsír
20 dkg liszt
1 cs. főzés nélküli Aranaka krémpor főzés nélküli krémpor
A vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe a masszából..
A kémhez 1/2 l tejszínt felverünk kemény habbá és belekeverünk egy főzés nélküli kémport. Ezzel megtöltjük, porcukrozzuk és kész is.
A sütési idő 15 perc 200 fokon, de nem szabad kinyitni a sütő ajtaját közben, majd ezután 10 perc 170 fokon.
A fehér tészta hozzávalóiból annyi tejföllel tésztát gyúrunk, hogy jól nyújtható legyen. (Nálam 150 gramm kellett hozzá). 3/4 részét kinyújtjuk, és 24×39 cm-es, szilikonos sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. 2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát. 3.A tejet lassa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi golyókat formálunk belőle (nálam 2,5 dkg-os), majd sütőpapí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kisodorjuk és korongokat szúrunk ki belőle. 2. Megtöltjük a korongokat töltelékkel és kifli formára felsodorjuk. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű