menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 darab MAGGI Tyúkhúsleveskocka
2 szál sárgarépa
1 kiskanál fűszerpaprika
40 dkg csiperkegomba
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 darab MAGGI Füstölt ízű ízesítő kocka
2 darab MAGGI Gulyásleves kocka
1 szál petrezselyemgyökér

Elkészítés:


A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk.
A finomra aprított vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a gombát, majd tovább pirítjuk. Felengedjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát, a MAGGI Gulyásleves kockát és a MAGGI Füstölt ízű ízesítő kockát.
Beletesszük az apró kockára vágott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd lassú tűzön főzzük.
Külön kifőzött csipetkével tálaljuk, kikevert tejföllel ízesítjük.

Magyaros gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar zöldborsóleves
zöldborsóleves

A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk a liszttel, alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Meggyleves
Meggyleves

A puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk