10 db kifli
25 dkg darált mák
25 dkg porcukor
1 kevés margarin
0.5 l tej
3 csomag vaníliás cukor
3 ek méz
A mákot összekeverjük a porcukorral.
A kifliket felkarikázzuk és mézzel, valamint vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk.
Ha mindenhol jól átázott a kifli, belekeverjük a cukrozott mákot.
Egy üvegtálba tesszük, a tetejét megszórjuk még egy kis mákkal és margarindarabkákat teszünk a tetejére, hogy ne száradjon nagyon ki.
A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegben, kancsóban vagy letakarható edényben öntsd fel a mandulákat forró vízzel úgy, hogy teljesen ellepje őket. Hagyd egy éjszakán át állni, hogy kiázzanak az ízek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű