2 cs. vaníliás cukor
2 nagy pohár tejföl
1/2 héja és leve citrom
2 ek. kakaópor
500 g háztartási (négyzet alakú) keksz
Az egyik tejfölhöz hozzáadunk 5 kanál kristálycukrot, 1 cs vaníliás cukrot, a citromlét és a citromhéjat, majd jól elkeverjük.
A másik tejfölhöz hozzáadunk 5 kanál kristálycukrot és 2 kanál kakaóport, majd szintén jól elkeverjük.
Egy tálcára leteszünk egy sor kekszet, majd rákenjük a citromos krémet és ráhelyezünk egy újabb sor kekszet, ezután következik a kakaós tejföl, majd zárásként egy újabb sor keksz.
Tetejét kakaós krémmel fedjük be, melyre egy-két kanál citromos krémet csurgatunk, amit egy fogvájó segítségével márványossá teszünk.
A puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe. .3. A fehér krémhez a tojásfehérjéket félig fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 24 órára a hűtőben pihentetjük. Mielőtt elkezdtem vele dolgozni, kisebb szeletekre vágtam, hogy a konyhában a meleg ne olvassza meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelolvasztunk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral. Az így kapott két masszát összekeverjük. Szépen lassan beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát a szokásos módons ós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük és 2 dkg vajra szedjük. Jól összekeverjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel, a cukorral és kevés sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű