3-4 darab szép érett padlizsán
1,5 dl olaj
1 fej hagyma
néhány csepp citromlé
só
frissen őrölt bors
Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját.
(Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem, így nem éget, és még forrón le tudom hámozni a héját.
Kicsit lecsepegtetjük, majd fakéssel felaprítjuk.
Olajjal, apróra vágott (vagy reszelt) hagymával, sóval, borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverjük.
Tipp:
Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprikával és paradicsommal esszük :-)
Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Ennél ne legyen sötétebb. Öntsd föl a tejjel és keverd el...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrüsödik. (Ha kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A paradicsomokat négybe vágjuk, és egy nagyobb lábasba tesszük, ráöntünk negyed bögre vizet, lefedjük, majd 8-10 percig forraljuk. Közben maradjon lefedve, és csupán egyszer-két...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÍzesíthetjük még: egy kevés borssal, cukorral, mustárral. Lazíthatjuk egy kis tejföllel. Mindenféle egzotikus fűszert is használhatunk. Ajánljuk kipróbálni a curry-s majonézt!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű