pici só
50 dkg liszt
1 üveg magozott befőtt meggy
1 cs. sütőpor
kevés lé citrom
12 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 db tojás
pici kristálycukor
kevés fahéj
2 ek. (kb) tejföl
2 cs. vaníliás pudingpor
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához, simára. Tejfölt annyit kell hozzátenni, amennyit kíván a tészta, majd rövid időre betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
A meggyet beleöntjük egy edénybe a lével együtt, hozzáadjuk a kristálycukrot és jól felforraljuk.
Közben a pudingot kikeverjük kb. 2 dl vízzel és a forrásban lévő meggyhez lassan hozzáöntjük és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ha kész, akkor kihűtjük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe a tészta felét beletesszük, búzadarával kicsit megszórjuk a tésztát és a masszát ráöntjük.
A másik felét a tésztának megformázzuk rudacska alakúra és keresztben-hosszában rátesszük a masszára.
Ha kész, megsütöm, majd ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
◾️A tojásokat válasszuk szét. ◾️A sárgáját az édesítővel habosítsuk picit. ◾️A vajat a csokival olvasszuk fel és adjuk a sárgájához. ◾️A fehérjét a sóval verjük habbá. ◾️Forga...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA lapot sütőpapirralt bélelt tepsibe tesszük, rá kenjük a lekvárt, majd erre a darált dió és porcukot keverék felét, majd rá a középső lapot, ismét lekvár és dió keverék.a legfel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes"Égetett krém", azaz tejszínes-tojásos vaníliakrém roppanós karamelltetővel. Créme Brulée A sütőt 150 fokra melegítjük. Tepsibe vagy lábasba annyi forró vizet öntünk, hogy a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű