2 kiskanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
60 dkg darált hús
ízlés szerint bors
50 dkg rizs
1 fej kelkáposzta
3 db tojás
1/2 dl (kb) étolaj
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
őrölt ízlés szerint kömény
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedjük. A rizst megfőzzük MAGGI Ízvarázs ételízesítővel ízesített vízben.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk és a darált húst hozzáadva pörkölt alapot készítünk.
A kelkáposztát MAGGI Ízvarázs ételízesítővel és a fenti fűszerekkel ízesített forró vízben 2 perc alatt megfőzzük, de vigyázzunk, nehogy nagyon összeessen.
Egy kiolajozott tepsi aljába terítjük a káposztaleveleket, ráhalmozzuk a főtt rizst, erre a pörkölt alapot és ezt annyiszor ismételjük, ameddig el nem fogy minden hozzávalónk
A tetejét a tejfölből és a tojásból készített mártással öntjük le.
Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával letakarva 15 percig sütjük, majd takarás nélkül még kb. 15 percig pirítjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, és a borsot. Ha már érződik a fokhagyma illata, beletesszük a darált húst, és a szeletelt paprikát. Főni hagyjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fok hagymát, köménymagot, pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felengedjük. A megtisztítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű