ízlés szerint MAGGI Ételízesítő - a mindennapokra
ízlé szerint pirospaprika
1 kg darált hús
6 db zsemle
ízlés szerint bors
szükség szerint olaj
szükség szerint zsemlemorzsa
10 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint zöldfűszerkeverék
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a 4 db tojást, a hagymákat apróra vágva, ízlés szerint ízesítjük és kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk.
A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor megpucoljuk, majd félbevágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 1A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor félbe vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk, és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy szép színe legyen. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
zöldségeket meghámozzuk, megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A rendelkezésünkre álló eszközzel aprítjuk vagy daráljuk a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt, lemérjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a búzakorpát a tejjel és ízesítsük folyékony édesítővel. Folyamatos kevergetés mellett főzzük meg. (Ahogy felforrt, már be is sűrűsödik és kész). Ahogy egyet rottyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű