1 kg pulykacombfilé
3 kápia paprika
3 bögre tarhonya
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 dl száraz fehérbor
1 tk kakukkfű
1 tk pirospaprika
frissen őrölt bors
só
A húst kockára vágjuk.
A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.
Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.
A szárított gombát az elkészítési javaslatban szereplő ideig áztassuk vízbe. Az újhagymát vágjuk vékony karikákra, a bacont pedig vékony csíkokra. Kevés olívaolajon pirí...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni - pont elég neki annyi, amíg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk,...
Elkészítési idő: Kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1. Pirítsuk meg a hagymákat, majd rakjuk félre őket hűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, húsokat, fűszereket, mentát is, és egy egész tojást, továbbá 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockázom nagyobb lábasba belerakom zsírjára pirítom ,hozzáadom a zsírt és a kockára vágott vöröshagymát dinsztelem majd kockára vágott burgonyát,karikázott kolbászt ,fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű