0,5 l tejszín
1 üveg rumaroma
1 doboz natúr vajkrém
1 cs. cukrozott babapiskóta
20 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
ízlés szerint kakaópor
4 ek. víz
20 dkg kristálycukor
1 adag főzött feketekávé
Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük robotgéppel jó keményre, beletesszük a vaníliás cukrot és a vajkrémet, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjük a piskótát a fele krémmel.
A feketekávéba beleöntjük a rumaromát és megáztatjuk benne a babapiskótákat, de gyorsan mert nem jó, ha nagyon elázik. Rátesszük szépen sorban a krémre, majd bevonjuk a maradék krémmel és ha kész, a tetejét sima kakaóporral meghintjük. Kicsit lehűtjük és tálaljuk.
Az élesztőt 1/2 l langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, egy késhegynyi őrölt fahéjat, a reszelt citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Közben a gyümölcsöket meghámozom, kisebb darabokra vágom. A vajat és a cukrot abban a lábosban olvasztom f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. 2. A sütőt előmelegítjük. 3. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. 4. A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz