menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött gombafejek sült burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db nagyobb, félig kinyílt csiperke gomba
20 dkg gépsonka
20 cm parasztkolbász
15 dkg füstölt sajt
15 dkg trappista sajt
1 db lila hagyma
2 nagy ek tejföl
1/2 db piros színű tv paprika
1 db nagyobb paradicsom
só és őrölt bors
8-10 db bazsalikom levél
2 ek étolaj a tepsi kenéséhez
Körethez:
Személyenként 2 db közepes sárga burgonya
3 ek étolaj
1 kis csokor friss metélőpetrezselyem

Elkészítés:


A gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk.

A tönkök alsó végeit levágjuk, a nagyját apró kockákra daraboljuk és forrásban lévő sós vízben előfőzzük kb. 2 percig, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

A gépsonkát, a kolbászt, a lila hagymát, a lehéjazott paradicsomot, a tv paprikát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk és a gombatönkkel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a trappista sajt felét és összekeverjük.

A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe úgy, hogy egyenlően el legyen osztva, meg is púpozhatjuk..

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tejfölt megsózzuk és kikeverjük a reszelt trappista sajt másik felével, majd egyformán elosztva minden töltött gombára ráteszünk 1-1 kanállal, végül ízlés szerint frissen borsot is tekerünk rá.

A körethez a burgonyát megmossuk, tisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és ruhán lecsepegtetjük.

Egy tepsit vastagon kikenjük az étolajjal, beletesszük a burgonyát és a másik,- gombákkal előkészített tepsivel együtt betesszük a sütőbe.

A gombának 35-40 perc, amíg a burgonyának kb. 40-45 perc kell, hogy szép pirosra süljenek.

Mialatt sülnek az ételek, egy kisebb csokor metélőpetrezselymet megmosunk és apróra vágjuk.

Miután elkészült a burgonya is, még forrón megsózzuk és rászórjuk a friss petrezselymet.

Idő,- és energiatakarékosság előnye, hogy egyszerre sül a főétel és a köret!

Töltött gombafejek sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spanyol omlett
Spanyol omlett

A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük vékony karikákra. Megszárítjuk papírtörölközővel. 2 ek forró olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói Aprópecsenye
Brassói Aprópecsenye

A húsos szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Erre rátesszük az apróra vágott húst, melyet addig sütünk, még fehérré nem változik. Ezt követően ráöntjük a húslevest (ha ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dödölle zalai módra pirított hagymával
Dödölle zalai módra pirított hagymával

1. A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. 2. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aran...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gabriella
Karalábés húsgombóc
Karalábés húsgombóc

A darált húsból a töltött káposztához való tölteléket készítünk, pirospaprika nélkül. A karalábékat felkockázzuk, lábasba tesszük, a töltelékből apró gombócokat készítünk, hozzátes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk