menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 12 db csirekszárny
- 1 db bőrös-csontos csirkemell
- 6 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 közepes karalábé
- 1 közepes zeller
- 1 csokor petrezselyem összekötve
- 1 kis kanál egész bors
- 1 kis kanál kurkuma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- ¼ kelkáposzta
- só ízlés szerint

Elkészítés:


A húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel, mint ami ellepi a húst. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd megvárjuk, amíg felforr újra a víz. Ekkor a fedőt picit félrehúzzuk és a fazekat félig leborítva, kisebb lángon, nagyjából egy órán keresztül „gyöngyözve” főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a csigatésztát.
Miután elkészült a leves, leszűrjük, a zöldségeket és a húst pedig egy külön tálon, apró darabokra vágva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csontleves alapreceptem
Csontleves alapreceptem

A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Vajas burgonyagombóc leves
Vajas burgonyagombóc leves

A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm! A levét nem öntöm ki hanem félre teszem ezt is fel fogjuk hazsnálni a leveshez. A...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos leves rozscipóban
Tárkonyos leves rozscipóban

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gábor
Húsleves
Húsleves

Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk