- 12 db csirekszárny
- 1 db bőrös-csontos csirkemell
- 6 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 közepes karalábé
- 1 közepes zeller
- 1 csokor petrezselyem összekötve
- 1 kis kanál egész bors
- 1 kis kanál kurkuma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- ¼ kelkáposzta
- só ízlés szerint
A húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel, mint ami ellepi a húst. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd megvárjuk, amíg felforr újra a víz. Ekkor a fedőt picit félrehúzzuk és a fazekat félig leborítva, kisebb lángon, nagyjából egy órán keresztül „gyöngyözve” főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a csigatésztát.
Miután elkészült a leves, leszűrjük, a zöldségeket és a húst pedig egy külön tálon, apró darabokra vágva tálaljuk.
A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm! A levét nem öntöm ki hanem félre teszem ezt is fel fogjuk hazsnálni a leveshez. A...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű