menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1,5 l tej
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


A tejet felforraljuk. Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét), a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzzük, majd megforgatjuk, és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe belekeverjük, amiben a hab főtt. Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból. Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Scsevapcsicsa
Scsevapcsicsa

A húsokat pépesre daráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra kockákra vágott vöröshagymát. Összekeverjük a szódabikarbónával . Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pihentet...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bálint
Rizseshús
Rizseshús

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Az életmód, vagy a genetika felelős a betegségekért?
Az életmód, vagy a genetika felelős a betegségekért?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos
Húsvéti langalló vagy kenyérlángos

A tésztához a lisztet, 1 dl vizet, a cukrot, az olajat, a sót és az élesztőt keverőtálba mérjük, majd pulzálva, 4-5-ször megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, a medvehagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk