sertéstarja,
zöldborsó,
vöröshagyma,
paradicsom,
paprika,
szalonna - kolozsvári (füstölt),
feketebors (őrölt),
só,
búzaliszt (BL55),
étolaj,
burgonya,
teljes tej,
búzaliszt (BL55),
tojás,
só,
zsemlemorzsa
Felrakjuk főni a kroketthez a krumplit.
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk.
A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
A paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sót, őrölt feketeborsot, paprikát, paradicsomot.
Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, míg a hús puha majdnem puha lesz, akkor hozzáadjuk a borsót is, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni.
Amíg elfő a víz, burgonya krokettet készítünk. A hozzávalókat összekeverjük, kézzel formázzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és olajban kisütjük
Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.
Elkészítése: A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is). A krumplit m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pir...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes1. A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. 2. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű