szűzpecsenye
vékonyra szeletelt szalonna
só, bors, mustármag
olaj
A húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenül az egyik végén. Ezzel megkapjuk az „alapot” a fonáshoz. A húst sózzuk és borsozzuk, őrölt mustármaggal megszórjuk. Minden egyes „húskarra” vékony szelet szalonnát teszünk, majd a három „húskart” befonjuk. A végét fogpiszkálóval összefogjuk.
A húst alufóliára tesszük, olajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk az alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 – 30 percig sütjük. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk és további 10 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon!
♥ Hagymás tört krumplival és valamilyen szósszal tálaljuk.
1. A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, a durvára vágott zöldfűszerekkel együtt jól összegyúrjuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd dió nagyságú go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket kikloffoljuk,fűszerezzük.Egy tepsit kikenünk olajjal és nyers burgonyát reszelünk vagy karikára vágjuk,rátesszük a hús szeleteket a karikára vágott hagymát. A tejf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és 2-3 cm-es kockákra, a hagymát 4-6 darabba vágjuk. Tálba tesszük, elkeverjük a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel és az olívaolajjal. Sütőtálba vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes