kb. 1,5 dl tej
10 g vaniliás cukor
rum vagy rum aroma
20 db babapiskóta
250 g gesztenyemassza
20 dkg tortabevonó
1 ek étolaj
Hulala tejszín
Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok)
A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem.
A gesztenyemasszát ráreszelem, vagy késsel vékonyan rászelem.
10 dkg tortabevonót olajjal, gőz felett felolvasztom kis tejjel (mindig marad a vaníliás cukros tejből) és ráöntöm a masszára.
Felvert tejszínt rákenem, és a 10 dkg olvasztott tortabevonót - miután picit kihűlt - ráöntöm.
Én mindig 2 db jénaiban készítem. Általában dupla adagból.
Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt összeturmixoltam egy kis mézzel, majd az adott díszítőelemekkel (dió/ribizli) felváltva a poharakba rétegeztem, közepükbe pálcikát szúrtam és kb 3 órára a mélyhűtőbe r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű