menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkevadas krumpli fánkkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg csirkemell
5 sárgarépa
4 fehérrépa
1 egész zeller
mustár
1 kicsi tejföl
cukor
2 hagyma
olaj
1 citrom
3 babérlevél
só, bors
1 kg burgonya
2 erőleveskocka
1 kg liszt
3 tojás

Elkészítés:


A csirkét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd forró olajon kisütjük.
Ugyanebbe a serpenyőbe cukrot teszünk, majd karamellizáljuk.
Ehhez a felszeletelt, megpucolt zöldségeket és a babérlevelet hozzáadjuk, majd vízzel felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk, és citromlét teszünk hozzá.
Miután megfőtt, botmixerrel összekeverjük.
Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, majd simára keverjük.
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük, majd összetörjük.
Lisztet, tojást adunk hozzá, majd kis gumókra gyúrjuk és kilapítjuk. Végül forró olajon kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Részeges csirke
Részeges csirke

Csirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb gombás raguval
Csirkecomb gombás raguval

A hagymákat aprítom, a gombát darabolom, a krumplit, paradicsomot, uborkát szeletelem. A krumplit félig megfőzöm. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a com...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes bazsalikomos csirkemell (Bmintbalázs)
Tejszínes bazsalikomos csirkemell (Bmintbalázs)

A tejszínes bazsalikomos csirkemell elkészítéséhez először vágd csíkokra a csirkemellet, és 1 evőkanál zsíradékon pirítsd meg 5-6 perc alatt minden oldalán. Közben sózd és borsozd....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk