menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 fej káposzta
5-6 db kisebb méretű burgonya
2 db sárgarépa
2 csomag füstli/frankfurti virsli
majoranna

bors
ételízesítő
2 evőkanál olaj
2-3 evőkanál liszt
150 ml tejföl
víz

Elkészítés:


A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk,feldaraboljuk.
Olajon kicsit megpároljuk a káposztát majd felöntjük vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Ha a káposzta megpuhult hozzáadjuk a sárgarépákat és a burgonyákat. Hagyjuk megpuhulni.
Amíg a leves fő, felkarikázzuk a virslit és elkészítjük a habarást. (liszt, víz, tejföl)
Ha a burgonya és a sárgarépa is megpuhult hozzáadjuk a felkarikázott virsliket. Pár percig főzzük aztán a habarást is lassan beleöntjük a levesünkbe. Hagyjuk még egyszer felforrni.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat pucold meg és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát is vágd apró kockákra. A felmelegített olívaolajon pirítsd meg a hagymákat. Ha már szép arany sárga, öntsd fel a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sanyi
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI
Gombaleves(krémjellegű)a la SANYI

A hagymát közepes méretű kockákra vágjuk,majd kevés olajon megfonnyasztjuk,a gombát apró kockára vágjuk a tönk is mehet hozzá. hozzá adjuk a megfonnyasztott hagymához,belekeverjük...

Elkészítési idő: kb 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás bableves recept
Savanyú káposztás bableves recept

Elkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős sajtkrémleves
Csípős sajtkrémleves

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, bor...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk