Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg szárazkolbász
30 dkg füstölt-főtt tarja
3 szál sárgarépa
1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk házi darált paprika
1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
2 púpos ek liszt
2 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2,5 liter víz
Elkészítése:
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.
A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.
Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük.
Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.
1 fej hagymát szeletekre vágunk, megdinsztelünk, majd a káposztával együtt további 5 percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, liszttel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem. Keves olajon megparolom. Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz