menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztás bableves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg szárazkolbász
30 dkg füstölt-főtt tarja
3 szál sárgarépa
1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 tk házi darált paprika
1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
2 púpos ek liszt
2 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2,5 liter víz

Elkészítés:


Elkészítése:

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.

A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.

Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot.

A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük.

Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

Savanyú káposztás bableves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Korhelyleves
Korhelyleves

1 fej hagymát szeletekre vágunk, megdinsztelünk, majd a káposztával együtt további 5 percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, liszttel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL

A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem. Keves olajon megparolom. Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Gulyásleves
Gulyásleves

1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marha - Húsleves
Marha - Húsleves

1.Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk