1 cs vastagmetélt tészta
1 bögre gríz(bózadara)
kristálycukor, vanilíáscukor
kevés olaj
lekvár
A tésztát kifőzöm leszűröm. A grízt megpirítom egy kis zsiradékban, majd felöntöm annyi vízzel, hogy megpuhuljon, de ne lágyuljon. Mikor ezzel megvagyok és kihűlt adok hozzá annyi kristálycukrot amilyen édesen szertejük és egy vaníliás cukrot, és összekeverem a tésztával. Én baracklekvárral tálalom.
A burgonyát kis lyukú reszelőn lere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzöm. A lisztbe belereszelem a krumplit, beleütök egy tojást, megsózom és összegyúrom. Kb fél cm-esre nyújtom. Csíkokra vágom. A közepébe lekvárt teszek. Félbehajtom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160° fokra (alul-felül sütés).A tojást kikeverjük a tejjel és a sóval.Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.Nagyon gyors mozdulatokkal belekeverjük a folyadékba az...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét fin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű