menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos-gombás rántott palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt
tojás
tej
ásványvíz
töltelék:

bors
darált sertéshús
gomba
hagyma
tejföl
trappista
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:


Pörköltet készítünk a darált hússal: hagymát pirítunk, majd rátesszük a húst, a gombát, és fűszerezzük.
Amíg a hús puhul, palacsinta tésztát készítünk, és elkezdjük kisütni.
A megfőtt húsos krémbe tojást és tejfölt keverünk.
Palacsintákat megtöltjük, bepanírozzuk és sütjük. Amikor még forró, reszelt sajttal megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Csülkös egytál
Csülkös egytál

Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbászos - füstölt sajtos tészta
Kolbászos - füstölt sajtos tészta

A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. A tésztát és a tarhonyá...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol csirkemellel
Rakott karfiol csirkemellel

A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk