liszt
tojás
tej
ásványvíz
töltelék:
só
bors
darált sertéshús
gomba
hagyma
tejföl
trappista
zsemlemorzsa
olaj
Pörköltet készítünk a darált hússal: hagymát pirítunk, majd rátesszük a húst, a gombát, és fűszerezzük.
Amíg a hús puhul, palacsinta tésztát készítünk, és elkezdjük kisütni.
A megfőtt húsos krémbe tojást és tejfölt keverünk.
Palacsintákat megtöltjük, bepanírozzuk és sütjük. Amikor még forró, reszelt sajttal megszórjuk.
Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagymát és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. A tésztát és a tarhonyá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű