8 db csirkemáj
10 dkg császárszalonna
1 db nagy vöröshagyma
6 db sárga paprika
4 db paradicsom
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
1 mokkáskanál majoranna
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál Piros Arany (csípős)
2 evőkanál olaj
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.
Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, még szép színt kap.
Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, még kissé összeesik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd keverjük össze.
Ezután addig pároljuk, még a paprika kissé összeesik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. (közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána)
Közben készítsünk ízlés szerint köretet.
A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Elkészítés Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA húst rakd egy tálba, keverd össze a rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Formázz a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat. Egy nagy tálban keverd össze a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Osztrák császármorzsa recept: tojássárgája, cukor, liszt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyebben lehessen fogyasztani. Az üvegtésztát 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű