1 kg liszt
7 g élesztő (instant)
1 dl olaj
1 db tojás
3 teáskanál só
langyos víz
1 csokor medvehagyma (felaprítva)
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint szezám mag
Ízlés szerint köménymag
A lisztet jól össze keverem a többi hozzá valóval, majd annyi vizet öntök hozzá amennyit felvesz.
30 percre letakart ruhával meleg helyre teszek kepeszteni.
Majd átgyúrom még egyszer.
Megformázom.
Bevagdosom a tetejét.
Megkenem a felvert tojással. Megszórom a magokkal.
Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe 40-50 percig 200 C fokon készre sütöm.
Jó étvágyat!
A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is felrakom a tészta vizet forrni, a sonkát tetszés szerint felvágom, az olajat egy lábasba öntöm, megvárom amíg fel melegszik majd bele rakom a sonkát, összeforgatom az...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyűtésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. Eközben olajat melegítünk és beleöntjük a búzadarát majd folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk néhány perc alatt. Amint a kívánt szí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű